Anti-stress vakantie met je kiteboard

Degenen die hun vrije tijd doorbrengen met kitesurfen, hebben geen artikel nodig dat hen de voordelen vertelt. Maar voor degenen die op zoek zijn naar een ontspannende hobby of een éénmalige avontuurlijke ontspanningsvakantie, zijn dit de waanzinnige voordelen die je krijgt zodra je gaat kiten.

Kitesurfen verlicht stress

Wanneer je aan het kitesurfen bent, blijven je zorgen aan de wal. Er zijn geen rekeningen, werkverplichtingen of problemen om je het water in te volgen. Tijd doorbrengen in de natuur is een bewezen stressverlichter, en wat is een betere manier om dat te doen dan kitesurfen?

Kitesurfen houdt je fit

Kitesurfen geeft je een volledige lichaamstraining elke keer dat je je kite lanceert. De buik, armen en benen zijn allemaal bezig terwijl je over het water vliegt. Als je er een hekel aan hebt om naar de sportschool te gaan, is kitesurfen een geweldige manier om gezond te blijven zonder te merken dat je een training hebt gekregen.

In tegenstelling tot wakeboarden, helpt het harnas van kitesurfen om overmatige belasting op je rug en schouders te verlichten, waardoor het een sport is die zowel gemakkelijk is voor de gewrichten als kracht opbouwt.

Kitesurfen helpt bij mindfulness

Wanneer je aan het kitesurfen bent, is het essentieel dat je helemaal in het moment blijft. Focussen op je positie, je omgeving en waar je naartoe gaat, zorgt ervoor dat je geen hersenkracht meer hebt voor je geest om te dwalen. Zoals elke kitesurfer weet, is er slechts een kleine armbeweging nodig om de vlieger in een nieuwe richting te sturen. Deze focus op kleine bewegingen traint je hersenen om hyper-alert te zijn op het moment dat je binnen bent.

Je kunt deze vaardigheid overbrengen naar je leven op het land, waardoor je gelukkiger en productiever wordt.

Kitesurfen geeft endorfines vrij

Endorfines zijn de neurotransmitters die een natuurlijke high creëren en zelfs als pijnstiller kunnen fungeren. Daarom heb je misschien gehoord over een ‘hardloper’ of iemand kennen die misschien geobsedeerd is door sporten. Endorfines zijn gekoppeld aan stressverlichting en het vermogen om met stress om te gaan. Waarom een ​​kunstmatige – en schadelijke – high bereiken als je na een enkele vliegersessie een natuurlijke boost kunt krijgen?

De sociale kracht

Welke kite gear heb jij? Hoe is de wind geweest? Kun je me lanceren? Kun je me landen?

Kitesurfen is inherent interactief. Omdat kitesurfen op drukke plekken afhankelijk is van respect en communicatie, zijn kitesurfers vaak gemakkelijk om mee te praten en te benaderen. Als je naar een nieuwe bestemming reist, kun je altijd een vriendelijk gezicht vinden binnen de kitesurfgemeenschap. Kitesurfers vinden het leuk om samen te vliegeren, niet alleen om veiligheidsredenen, maar ook voor de kameraadschap.

Kitesurfen inspireert je om te reizen

Waar wind en water is, is er potentieel voor kitesurfen. Als je eenmaal kitesurfen hebt geleerd, zul je nooit meer op dezelfde manier naar een kaart kijken. Kitesurfen zal je inspireren om te reizen naar plaatsen die je misschien nog nooit eerder hebt overwogen. Minder bekende bestemmingen zoals West-Australië, delen van Egypte, de Dominicaanse Republiek en meer staan ​​misschien niet op je to-go-lijst als het niet voor kitesurfen was.

Doorzettingsvermogen en doorzettingsvermogen zijn twee van de belangrijkste – zo niet de belangrijkste – eigenschappen van degenen die hun doelen bereiken. Je vaardigheid om kitesurfen te beoefenen, zelfs als het niet comfortabel is, is een vaardigheid die je elke dag helpt om bijna elk obstakel te overwinnen.

Anti-stress vakantie met je kiteboard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
0
0
0