Combinatie van warmte & werkdruk zorgen voor meer ongelukken op de weg

Nu de dagen achter elkaar mooi zijn en de zomer eeuwig lijkt te duren betekent dit natuurlijk ook een walhalla voor motorrijder en de bezitters van een cabrio. Het ultieme gevoel van vrijheid maakt zich via deze voertuigen over ons meester. Maar aan die zonnige kant zitten ook schaduwzijden….

De hang naar vrijheid zorgt voor meer ongelukken op de weg

De aanhoudende warmte in combinatie met de werkdruk rondom de vakanties zorgen voor meer ongelukken op de weg. De mensen raken simpelweg bevangen door de hitte en gaan fouten maken. Daarbij ontstaan er in de zomer nog meer ongelukken omdat mensen in hun hang naar vrijheid zich ook luchtiger gaan kleden. Zeker op de motor of scooter is dit vragen om problemen.

Motorongelukken: lang herstel en vaak blijvend letsel

Motorongelukken pakken al snel lelijk uit. Dit is in een motorpak al zo omdat je tov de auto’s en vrachtwagens op de weg al een stuk kwetsbaarder bent dan bij de grote voertuigen, Het is niet meer dan een keer dat er bij mensen stukken asfalt zijn gevonden tussen de spier en botweefsel. Je kan echt van voor tot achter openliggen. Het herstel van dit soort ongevallen kan lang duren soms wel meer dan zes jaar zelfs blijvend letsel veroorzaken. Dit kan inhouden dat je dus de rest van je leven pijn hebt waardoor je dus nooit meer kan sporten.

Maar waar komt die behoefte dan vandaan om ondanks dit soort gevaren toch zo op de motor te stappen. Waarschijnlijk is het antwoord hierop verrassend simpel:  in de zomermaanden willen mensen de vrijheid die ultieme vrijheid ervaren en besluiten dan vaak helemaal geen beschermende kleding te dragen. Zodat ze de zon kunnen voelen (zonder in een heet leren motorpak te moeten zitten) en de wind door de haren te voelen.. Toch is ons advies is dan ook om altijd handschoenen, een helm, spijkerbroek en stevige werkschoenen te dragen.

Aantal verkeersdoden ook dit jaar weer een stuk hoger

Ook dit jaar is het aantal verkeersongevallen weer toegenomen tov van voorgaande jaren, De toename is vooral te danken aan het drukker worden van de wegen en het gebruik van smartphones in het verkeer, Deze leveren een hoop extra gevaar op.

Dus voor de doorgewinterde motorrijder nog even een waarschuwing. Ondanks de eigen rijervaring en het rotsvaste vertrouwen hierin zal je je toch ook moeten beschermen tegen de externe factoren zoals het rijgedrag en vaardigheden van de medeweggebruikers!

 

Combinatie van warmte & werkdruk zorgen voor meer ongelukken op de weg
Schuiven naar boven
0
0
0