Met deze tips creëer je een betere werkplek

akoestische panelen

Op kantoren met veel mensen in een ruimte werken kan niet erg bevorderend zijn voor het werk. Het is daarom fijn als een kantoor bijvoorbeeld regels heeft over tijden waarop gebeld en gesproken mag worden om zo de concentratie beter te behouden. Maar ook een betere akoestiek op werk door middel van betere ruimtes of aparte werkplekken kan erg bijdragen aan goede resultaten. In dit artikel lees je meer tips over het verbeteren van de werkplek.

Geef grenzen aan op de werkvloer

Jij bent op het werk om jouw taken te doen. Hier kan het erg storend zijn als er steeds een collega zit te bellen voor zijn of haar privéleven of steeds iemand met iedereen een praatje gaat maken. Geef daarom jouw grenzen aan op het gebied van storen tijdens jouw werk. Je kunt best wel aangeven wanneer, dus bijvoorbeeld tussen welke tijden, jij het beste kan werken en je dus het liefst zo min mogelijk gestoord wilt worden. Bedenk dus wanneer je echt het beste werkt en overleg dit met collega’s zodat zij weten hoe en wanneer jij het beste kan werken.

Creëer je eigen werkplek

In het geval je aan een tafel zit met meerder mensen en je even een eigen plek nodig hebt om een uurtje in stilte te kunnen werken kun je dit best vragen aan iemand op het kantoor. Vaak is er wel ergens een kantoortje dat tijdelijk vrijstaat of die van iemand is die die dag niet aanwezig is. Geef dan aan dat je even voor een uurtje of twee geconcentreerd en hard wilt werken en dus het liefst gebruik maakt van deze plek.
Als dit niet mogelijk is, kan het ook al erg helpen als je even aan een andere tafel gaat zitten met mensen die ook geconcentreerd bezig zijn. Het zien van mensen die hard werken geeft veel motivatie en concentratie om dit zelf ook te doen.

Attributen die jou helpen

Mocht je niet kunnen verplaatsen van plek maar toch dingen nodig hebben om beter te concentreren kun je bedenken welke attributen jou helpen te concentreren. Denk hierbij aan het opzetten van een koptelefoon, zowel met of zonder muziek. Hierdoor sluit je je oren (deels) af van omgevingsgeluid en zit je helemaal in je eigen hoofd. Hierdoor kun je vaak ook betere kwaliteit aan werk leveren en zie je dat je werksnelheid ook omhoog gaat.
Ook genoeg drinken kan erg helpen. Hersenen werken ook op voedingsstoffen dus eet en drink genoeg om jouw hersenen die suikers te geven die ze nodig hebben om te kraken.

Met deze tips creëer je een betere werkplek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
0
0
0