Stress bij het zoeken van nieuw personeel?

Nieuw personeel zoeken is vaak een last voor veel ondernemers. Dit kan uiteraard voor veel stress zorgen. Zeker als het verloop in je onderneming hoog is, kan het veel tijd kosten om weer opnieuw naar werknemers op zoek te gaan. Hoe kan je dit makkelijker maken? In dit artikel lees je precies wat je hieraan kan doen. Ook lees je wat je bijvoorbeeld aan een hoog verloop kan doen om dit terug te dringen.

Hoog verloop

Een hoog verloop in een onderneming kan vele oorzaken hebben. De sfeer in een bedrijf, de arbeidsvoorwaarden, maar ook bijvoorbeeld een gebrek aan ontwikkeling. Er zijn dus genoeg dingen om aan te pakken om het verloop zelf terug te dringen. Probeer altijd met je werknemers te blijven praten om zo uit te zoeken waarom zij mogelijk ontevreden zijn. Naast dat werknemers zich dan gehoord gaan voelen, kan je het probleem direct aanpakken door de oorzaak te achterhalen.

Nieuwe werknemers aannemen

Nieuwe werknemers aannemen is vaak een lastig proces voor veel ondernemers. Zeker als je bijvoorbeeld mensen in een schaarse branche als sales wilt hebben. Je kan in dit geval het beste een bureau inschakelen op het gebied van sales recruitment. Het is voor de gewone ondernemer bijna onmogelijk om zulk soort nieuwe werknemers te vinden in een schaarse branche. Zo ook in de online marketing branche. Er zijn zo zoveel minder mensen dan het aantal vacatures, dat het voor een normale ondernemer niet te doen is om goed personeel te vinden. Je bent dan geneigd om mensen aan te nemen met minder ervaringen of mindere kwaliteiten. Uiteraard is dit niet optimaal voor je bedrijf. Het is dan dus verstandig om recruitment uit te besteden aan een ander bedrijf.

Effect recruitment uit laten besteden

Als je recruitment uit laat besteden heb je meer kans op goede werknemers. Omdat recruiters hierin gespecialiseerd zijn en een grote talentpool hebben, heb je al gauw goede mensen in dienst. Het kost uiteraard wel meer dan als je het zelf zou doen, maar dit betaald zich na een tijdje uiteraard weer terug. Hoeveel is een goede werknemer echter wel niet waard? Beter 1 goede werknemer dan 3 slechte.

Conclusie

Concluderend kunnen we stellen dat het voor veel mensen lastig is om goede nieuwe mensen te vinden voor hun onderneming. Het is altijd beter om dit uit te besteden, voornamelijk als er een schaarse branche is waarin je mensen zoekt. Een recruiter kan veel meer resultaat boeken en ook veel sneller dan dat jij dit zelf kan.

 

Stress bij het zoeken van nieuw personeel?
Schuiven naar boven
0
0
0