Een depressie herkennen

Vele Nederlanders worden jaarlijks getroffen door een depressie. Vooral in de wintermaanden krijgen veel mensen te maken met depressieve klachten. Er zijn een aantal manieren om erachter te komen of u lijdt aan een depressie of dat u ‘slechts’ in een dip zit.

De depressie symptomen

Het is van belang om een depressie snel te herkennen. De behandeling was een depressie heeft veel meer kans van slagen wanneer er in een vroeg stadium wordt begonnen met de behandeling. Veel voorkomende klachten een depressieve stoornis zijn het hebben van weinig energie, een constant somber gevoel en futloosheid. Doordat je energiepeil laag is ga je overmatig slapen wat juist weer kan leiden tot problemen met in slaap komen in een latere fase. Een ander bekend symptoom is een verlaagd gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Hierdoor gaat men het liefst contact met anderen uit de weg en bestaat er de kans op het verlies van sociaal contact. Andere minder bekende kenmerken zijn concentratieverlies en besluiteloosheid.

Een handig middel om een depressie snel te herkennen is de depressie test. Deze test is gratis en online te maken en kost ongeveer 15 minuten van uw tijd. Aan het eind van de test wordt weergegeven of u daadwerkelijke kenmerken van een depressie vertoont. De test is samengesteld aan de hand van DSM-IV criteria.

Een depressie herkennen
Schuiven naar boven
0
0
0