Regelmaat in je zakelijke leven

Veel mensen vinden het lastig om enige regelmaat te vinden in hun dagelijkse leven op het gebied van privé en zakelijk. Dit moet natuurlijk gescheiden blijven en dat begint bij een goede planning. Zorg ervoor dat je je werk los kan laten wanneer je naar huis gaat, maar zorg er ook voor dat je zonder zorgen van huis naar je werk gaat. Om de dagelijkse werkzaamheden wat te verbeteren doe je er goed om werk ook echt je werk te maken. Maar hoe doe je dat?

 

Professionaliseren

Wanneer je een eigen onderneming runt doe je er goed aan om dit professioneel aan te pakken. Werkkleding bedrukken, visitekaartjes maken of intreden nemen in een kantoor. Dit zorgt ervoor dat je weet dat je naar je werk gaat en het gescheiden houdt van privé. De polo van werk gaat uit en het licht van het kantoor gaat uit en je weet zeker dat je even niet meer hoeft te werken. In deze gedigitaliseerde wereld weet je natuurlijk dat je altijd online bent, maar de meeste werkzaamheden kunnen even worden neergelegd.

 

Plan goed in

Eén van de belangrijkste zaken voor een geordend zakelijk leven is dat je zaken inplant. Je moet er altijd voor zorgen dat er voldoende ruimte is tussen verschillende afspraken en dat er even tijd is voor jezelf. Dit hoeft maar 5 of 10 minuten te zijn, maar zo kan je jezelf wel even voorbereiden op de volgende afspraak. Het is ook geen gek idee om even een rondje in de buitenlucht in te plannen, zodat je zeker weet dat je eraan komt.

 

Laat het los

Zit je in de auto naar huis na een lange dag werk? Stel op je telefoon in dat je geen e-mails meer binnen krijgt en schakel je zakelijke telefoon niet door naar je privé telefoon. Zo weet je zeker dat je in de avond even geen zaken hoeft te doen en morgen is gewoon weer een nieuwe dag.

Regelmaat in je zakelijke leven
Schuiven naar boven
0
0
0