Stress door een dreigend ontslag?

Stress door een dreigend ontslag?

Oorzaken van stress zijn uiteenlopend. In dit artikel gaan we in op een dreigend ontslag. Dit kan tot stress leiden. Hoe ga je hiermee om?

Er zijn veel verschillende oorzaken van stress op het werk; van een dreigend ontslag tot het niet doorbetalen tijdens ziekte of tijdens de onderhandeling over een ontslagvergoeding. Als werknemer is daarom de kans altijd wel aanwezig dat u vroeg of laat in aanraking komt met problemen die te maken hebben met het arbeidsrecht. Het kan soms van iets kleins uitgroeien tot een groot probleem wat uiteraard veel stress met zich meebrengt. Hierdoor kunt u ineens verzeild raken in een arbeidsconflict met uw werkgever waardoor u dringend behoefte heeft aan iemand die u helpt bij bemiddeling of u zelfs vertegenwoordigt bij een procesgang. In dat geval is het verstandig contact te zoeken met een arbeidsrecht jurist.

Een arbeidsrecht jurist

Allereerst kunt u bij een arbeidsrecht jurist terecht om informatie in te winnen en een betrouwbaar advies te krijgen. Om een goed advies te krijgen dient u de situatie zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven. Hoe meer relevante informatie, hoe beter de arbeidsjurist een advies op maat kan geven. Ook zijn arbeidsrecht juristen op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving, zodat zij u relevante en correcte informatie kunnen geven. Uiteraard geven arbeidsrecht juristen niet alleen informatie, maar zij kunnen u ook helpen met eventuele vervolgstappen. Soms kan het hierbij gaan om een rechtszaak (proberen) te voorkomen of om u juist bij een rechtszaak bij te staan.

Kosten van een arbeidsrecht jurist

Het is ook belangrijk te realiseren dat in veel gevallen de werkgever of de overheid (een deel) van de kosten van een advocaat voor zijn rekening neemt. Het komt vaak voor dat de werkgever de kosten van de jurist op de werkgever verhaald. Ook hebben sommige werkgevers een vaststaand bedrag voor juridische kosten beschikbaar. Vraag hier dan ook naar bij onze arbeidsjurist om te kijken welke mogelijkheden zijn om de kosten op uw werkgever te verhalen. Het zou zonde zijn om van deze regels geen gebruik te maken.

Contacteer een arbeidsrecht jurist

Heeft u vragen of een probleem op het gebied van arbeidsrecht een probleem op het gebied van arbeidsrecht? Op de website van KBG Advocaten in Amsterdam kunt u bijvoorbeeld heel eenvoudig contact opnemen met een van de arbeidsjuristen. Bij een arbeidsconflict is het dus een verstandige zet om een keer uw opdracht duidelijk te omschrijven en vervolgens naar een van de arbeidsrecht juristen te versturen. Bezoek eens de website van KBG Advocaten en neem direct telefonisch contact op voor een gedegen advies over arbeidsrecht, maar natuurlijk ook eventueel bij de begeleiding en ondersteuning bij het gehele proces.

Stress door een dreigend ontslag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
0
1
0