Via een thuisstudie terug in de maatschappij

Via een thuisstudie terug in de maatschappij

Hoe zorg je ervoor dat je dankzij een thuisstudie kunt terugkeren in de maatschappij? In dit artikel lees je hier meer over.

Duizenden moeders in Nederland moeten maandelijks rondkomen van een bijstandsuitkering. Ieder dubbeltje moet omgedraaid worden om toch de noodzakelijke boodschappen te kunnen doen en een enigszins normaal leven te leiden. En dat valt niet mee met opgroeiende kinderen. Kleuters die naar zwemles moeten, tieners die gaan studeren en voor wie het dragen van merkkleding belangrijker wordt in de pubertijd. Veel van deze vrouwen zitten vanaf het moment dat ze kinderen kregen thuis. Zonder afgeronde opleiding. Nu de kinderen groter geworden zijn zouden ze graag weer aan het werk gaan. Maar zonder diploma is het moeilijk aan een baan te komen. Een manier om snel een certificaat te krijgen en hiermee het cv te verbeteren is het volgen van een thuisstudie.

Flexibel studeren

Het grote voordeel van thuis studeren is dat de tijd zeer wisselend is in te delen. Tussen de verschillende taken in het huishouden door kan af en toe weer een uurtje besteedt worden aan de studie. Een kwestie van het boek erbij pakken en de stof verwerken op de computer of op de laptop. De opdrachten worden digitaal verzonden en binnen korte tijd terug gezonden met de nodige feedback. En mochten er vragen zijn voor verdere uitleg dan kan gebruikt worden van een digitale leeromgeving waar contact met de docent of medestudenten de vraagstukken op een snelle manier kan oplossen. De gegeven vrijheid is een voordeel van afstandsonderwijs, maar kan ook tegenwerken. Het vergt een grote discipline om te blijven studeren, ook als er even weinig zin is.

Keuze enorm

Voordat gestart wordt aan een cursus of opleiding is het natuurlijk wel handig als bekend is welke richting men op wil met de studie. Mocht er nog echt niets duidelijk zijn en geen idee zijn wat voor beroep met zou willen gaan uitoefenen, dan zijn er verschillende testen op internet die kosteloos uit te voeren zijn. Met een beetje een idee kan naderhand een keuze gemaakt worden uit verschillende vakgebieden als gezondheid, marketing, talen of fotografie. Cursussen en opleidingen op verschillende niveaus. Hobbycursussen tot zelfs volledige HBO-opleidingen en Masters. Handig is dat voor begonnen wordt vaak eerst een proefles gedownload kan worden om te zien of het gekozen onderwerp bevalt.

Werk vinden met een sterk cv

Als na het behalen van het diploma weer naar werk gezocht gaat worden dan het best met een correct cv. Ook voor degenen die niet weten hoe zij een juist cv moeten opstellen biedt het internet toekomst. Zowel gratis als voor een klein bedrag kunnen cv voorbeelden aangevraagd worden die kunnen helpen bij het maken van een professioneel cv. Nu is het aan de werkzoekende zelf om goede resultaten te halen en met certificaten en diploma’s te zorgen voor een krachtigere lijst.

Via een thuisstudie terug in de maatschappij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
0
0
0